Termeni si conditii

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului Solar 1Q1 (1q1.ro).


Site-ul Solar 1Q1 (1q1.ro) este operat de societatea Q SRL, cu sediul in Stradela Sf. Andrei nr.13, Cod postal: 700032, IASI, IASI, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J22/2049/1991. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR"). De aceea, adresam atât Clientilor nostri, cât si Potentialilor Clienti, prezenta informare prin care va aducem la cunostinta modul în care prelucram datele dvs. cu caracter personal.

Furnizarea datelor este benevola, dar este necesara pentru încheierea contractului si realizarea ulterioara a serviciului.

Obtinerea de informatii referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal

În cazurile legate de protec?ia datelor cu caracter personal, puteti contactala adresa de e-mail marketing@qsrl.ro sau în scris, pe adresa sediului nostru.

Obtinerea datelor si scopul prelucrarii acestora

Prelucram datele dvs. cu caracter personal pentru ca acest lucru este necesar pentru executarea contractului încheiat cu dvs., si anume pentru executarea serviciilor (conform articolului 6 alineatul 1 litera b din RGPD), inclusiv pentru:

înregistrarea Utilizatorului în sistemul de comenzi si asigurarea serviciilor catre Utilizator, inclusiv prezentarea de oferte de produse si realizarea comenzilor (conform articolului 6 alineatul 1 litera b din RGPD)
examinarea plângerilor si reclamatiilor (conform articolului 6 alineatul 1 litera c din RGPD);
formularea de pretentii legate de contractul de asigurare încheiat (conform articolului 6 alineatul 1 litera f din RGPD), situatie în care interesul legitim este reprezentat de dreptul de a formula pretentii;
în scopuri legate de arhivare (conform articolului 6 alineatul 1 litera c din RGPD);
în scopuri statistice (conform articolului 6 alineatul 1 litera f din RGPD), situatie în care scopul legitim al administratorului este reprezentat de detinerea de informatii privind statisticile operatiunilor pe care le efectuam, ceea ce ne poate permite îmbunatatirea activitatii pe care o desfasuram.
În plus, dispozitiile legale ne impun prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scopuri fiscale si contabile.

Mai putem prelucra datele dvs. cu caracter personal în scopuri de marketing, si anume pentru promovarea produselor si serviciilor noastre. Daca facem acest lucru fara a utiliza mijloace electronice de comunicare, temeiul legal pentru aceste operatiuni este articolul 6 alineatul 1 litera f din RGPD, deoarece scopul legitim al administratorului îl reprezinta desfasurarea de operatiuni de marketing. Daca facem însa acest lucru utilizând mijloace electronice de comunicare, precum e-mail, telefon, atunci, având în vedere alte dispozitii legale în vigoare, vom prelucra datele doar pe baza acordului dvs. (conform articolului 6 alineatul 1 litera a din RGPD).

Beneficiarii datelor

Datele dvs. cu caracter personal pot fi transmise altor entitati care prelucreaza datele dvs. în nume propriu, printre altele catre:

entitati care desfasoara activitati de posta sau curierat;
banci – în scopul restituirii sumelor nedatorate;
organelor de stat sau altor entitati autorizate prin lege, în scopul îndeplinirii obligatiilor care ne revin (administratii financiare, organe de urmarire etc.);
entitati care opereaza sistemele noastre de telecomunicatii (firme de hosting, furnizori de servicii IT);
entitati care presteaza pentru noi servicii de asistenta juridica, fiscala, de contabilitate sau consultanta.
Durata stocarii datelor dvs.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi stocate pe durata valabilitatii contractului (a realizarii serviciului), dar si dupa încetarea acesteia:

Datele cuprinse în contracte – pâna la momentul prescrierii pretentiilor rezultate din contract (cel mult 10 ani de la data încheierii executarii contractului);
În scopuri prevazute de dispozitiile legale, în special obligatia de stocare a documentelor contabile, de emitere de facturi etc.;
Documentele privind garantia legala si reclamatiile vor fi stocate timp de un an de la expirarea garantiei legale sau de la solutionarea reclamatiei;
Date pentru scopuri de marketing:
în cazul prelucrarii datelor pe baza unui acord – pâna la momentul retragerii acestuia;
în cazul prelucrarii datelor pentru un scop legitim  – pâna la momentul formularii unei opozitii;
Date prelucrate cu ajutorul formularului de contact – pâna la momentul prescrierii eventualelor pretentii (cel mult 3 ani).
Drepturile în ceea ce priveste prelucrarea datelor

Aveti dreptul de acces la datele dvs. si de a le modifica, sterge si de a limita prelucrarea acestora, dreptul de a transfera datele, dreptul a formula opozitie, dreptul de a retrage acordul în orice moment, fara efect asupra legalitatii prelucrarii care a fost efectuata în baza acordului înainte de retragerea acestuia (în masura în care aceasta prelucrare este realizata în baza unui acord).
În plus, în situatia în care considerati ca prelucrarea pe care o efectuam încalca dispozitiile RGPD, aveti dreptul de a depune plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal.
Prelucrarea datelor în mod automatizat (profilare)
Datele dvs. cu caracter personal vor fi prelucrate în mod automatizat (inclusiv sub forma de profilare), însa acest lucru nu va avea niciun efect juridic fata de dvs., nici nu va va influenta în mod semnificativ situatia sub aspect juridic.

Administratorul site-ului Solar 1Q1 (1q1.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si Solar 1Q1 (1q1.ro) sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Administratorul Solar 1Q1 (1q1.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

Frauda

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. Solar 1Q1 (1q1.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului Solar 1Q1 (1q1.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii Solar 1Q1 (1q1.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Disponibilitatea serviciului

Administratorul Solar 1Q1 (1q1.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului Solar 1Q1 (1q1.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email marketing@qsrl.ro